Πανηγύρεων συνέχεια…

SAINT_PARASKEVI

Η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής εωρτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, στους Ενοριακούς Ναούς Ασημένιου, Βρύσης, Αγριάνης και στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου.

Ομοίως και η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εωρτάσθηκε στις Ενορίες Αμπελακίων, Νέων Ψαθάδων και Παλιουρίου.

Ο Σεβασμιώτατος επί τη μνήμη της αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 25η Ιουλίου ε.ε. το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος και των λειψάνων της αγίας Παρασκευής στο Ιερό Προσκύνημα Διδυμοτείχου και το πρωί της επομένης ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής Ασημένιου.

Επί  τη μνήμη του αγίου Παντελεήμονος ο Σεβασμιώτατος αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα ενορία Αμπελακίων και το πρωί ιερούργησε στην επίσης πανηγυρίζουσα ενορία Νέων Ψαθάδων Διδυμοτείχου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη στην Κομοτηνή και την Ξάνθη τους εορτάζοντας Σεβ. Μητροπολίτας Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα και Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ευχηθείς εις αυτούς τα δέοντα.