«Αίσιος Οιωνός 2023″

photo_2023-11-09_13-01-40

Με επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη, 7 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ, η τελευταία φάση της Στρατιωτικής Άσκησης ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2023″, στο Πεδίο Βολής ʺΨηλός Στάλοςʺ, κοντά στο χωριό Λάβαρα, του Δήμου Σουφλίου, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου  και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικολάου Δένδια.

Από εκκλησιαστικής πλευράς την άσκηση παρακολούθησαν ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνέιας και Κομοτηνής κ Παντελεήμων.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Παράσχος Παπαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλού άλλοι προσκεκλημένοι.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν στην άσκηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (I) Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/ΕU-OHQ Aντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής Δ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος.