Κοπές Βασιλόπιτας Συλλόγων της περιοχής

k5

  Αφορμή για συνάντηση και επικοινωνία με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, στάθηκαν οι κοπές Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Ν. Ορεστιάδος, του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως μας.

   Την Παρασκευή, το βράδυ, 20 Ιανουαρίου ε.ε. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών οι οποίοι σπουδάζουν στα δύο τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στην πόλη. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα απευθυνόμενος στους φοιτητές εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίηση του, όχι μόνο για την επικοινωνία που είχε μαζί τους αλλά και για την κοινή τους καταγωγή, αφού ως γνωστόν έλκει και ο ίδιος την καταγωγή του από την Κρήτη.

   Την επόμενη ημέρα, 21 Ιανουαρίου ε.ε., οι Πόντιοι του Βορείου Έβρου εόρτασαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο με τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα τους στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και μιλησε για τη ζωή και το μαρτυριο του τιμωμένου αγίου.

   Το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και στη συνέχεια παρέθεσε δείπνο στα μέλη του. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στους Ιεροψάλτες τόνισε ότι είναι άμεσοι συνεργάτες των ιερέων και επεσήμανε την ευθύνη τους για τη διατήρηση ακέραιας της μουσικής μας παραδόσεως που ανάγει την αρχή της στην Βασιλίδα των Πόλεων, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για την περαιτέρω διάδοσή της.